Народното събрание години наред е плащало близо шест пъти по-малко

...
Коментари Харесай

София се сети, че паркингът пред Народното събрание е незаконен

Народното заседание години наред е плащало близо шест пъти по-малко за 200 паркоместа към площадите " Ал. Невски " и " Ал. Батенберг ". Това излиза наяве от отчет на общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на транспортната комисия към общинския съвет Карлос Контрера, който предлага договорът с Народното събрание да бъде преустановен заради това, че не дава отговор на наредбите на Столична община.

Интересно е, че през последните 10 години е имало голям брой оферти на опозицията и неправителствени организации за премахването на тези паркоместа, само че от общината постоянно са ги отхвърляли. Сега обаче това може да се одобри като ход против бъдещите депутати, които по всички проличава, че отново ще желаят да заседават в остарялата постройка на Народното събрание, а не в някогашния партиен дом, за ремонта на който предходното ръководство на ГЕРБ похарчи близо 50 млн. лева С премахването на паркинга, те няма да могат да вървят коли на работа.

В отчета си Контрера написа, че е рационално паркоместата да се понижат двойно до 100, от които 50 да са ситуирани на пл. " Ал. Батенберг " и 50 - пред " Ал. Невски ", до момента в който не стартира планувания ремонт на площада. След реконструкцията паркоместата ще бъдат напълно отстранени, с цел да може зоната да е пешеходна. " Не се откриват никакви претекстове и доказателства за какво на Народното събрание са нужни толкоз огромен брой паркоместа ", аргументира се той. Идеята му получи утвърждението на съветниците по време на днешното съвещание на транспортна комисия, само че по предложение на зам.-председателя на транспортна комисия Зафир Зарков се реши то да се отсрочи и да се гласоподава на идващото съвещание.

Според настоящата разпоредба Народното събрание има право единствено на до три безвъзмездни паркоместа, като останалите би трябвало да се заплащат съгласно цената за " длъжностен абонамент " в избрана зона, закрепена от ЦГМ. Това всеобщо не се съблюдава, сподели преди месец.

И Народното събрание не прави изключение - то е имало неопределен контракт от 2007 година с общината, съгласно който е плащало по 100 лева без Данък добавена стойност месечно за паркомясто. Бърза информация в уеб страницата на ЦГМ демонстрира, че месечната цена за длъжностен абонамент в " синя зона " (в каквато попадат двата паркинга) обаче е 650 с Данък добавена стойност.

Общинският консултант и зам.-председател на транспортна комисия Зафир Зарков означи, че въпреки всичко ситуацията е политическа и попита за какво тъкмо до 50 места се лимитира броя за двата площада. " Идеята е да отворим пространството, в случай че желаете предложете друга численост, въпросът е да не се прекалява ", отговори Контрера.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР