Eвропейската комисия е дала одобрението си за придобиването на бизнеса

...
Eвропейската комисия е дала одобрението си за придобиването на бизнеса
Коментари Харесай

Еврокомисията позволи на Петр Келнер да купи „Теленор България“ 


Eвропейската комисия е дала утвърждението си за придобиването на бизнеса на скандинавската група „Теленор“ в България, Унгария, Черна гора и Сърбия от страна на холандската компания PPF Group N.V., следена от чешкия милиардер Петр Келнер. Сделките са предадени за инспекция за сходство с разпоредбите за защита на конкуренцията на 22 юни 2018 година и решението е взето малко преди да изтече крайният период за отговор на 27 юли. Съобщението е публикувано в понеделник.

Става дума за придобиване на цялостен надзор над „Теленор България“ ЕАД, трите маджарски – Telenor Magyarország Zrt., Telenor Real Estate Hungary Zrt. и Telenor Common Operation Zrt., основаната в Черна гора Telenor d.o.o. Podgorica и сръбската Telenor d.o.o. Beograd. В решението се показва, че изброените компании на „Теленор“ работят като мобилни оператори във въпросните страни. От името на едно от унгарските сдружения се схваща, че то се занимава с ръководство на парцели, а Telenor Common Operation – с мрежите и IT бизнеса в региона.

„Комисията откри, че препоръчаната транзакция няма да провокира проблеми с конкуренцията. Първо, няма да се усили хоризонталното припокриване, защото активността на фирмите се прави на разнообразни територии, за което имат съответните телекомуникационни лицензи“, се споделя в известието. В допълнение комисията заключава, че няма да има проблеми и с отвесните връзки сред пазарите на едро за интернационален роуминг на мобилни и закрепени услуги, както и с продажбата на дребно за крайни консуматори на мобилни и закрепени телеком услуги в обособените страни.

Сделката бе оповестена през март и цената й е 2.8 милиарда евро. PPF се занимава извънредно с капиталова активност, а в Чехия и Словакия взе участие в телеком бранша посредством компанията си за портфейлни вложения O2 Czech Republic a.s.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР