99-годишен мъж от Австралия най-вероятно е счупил световния рекорд за

...
99-годишен мъж от Австралия най-вероятно е счупил световния рекорд за
Коментари Харесай

Австралийски плувец на 99 години постави рекорд

99-годишен мъж от Австралия най-вероятно е счупил международния връх за плуване в свободен жанр 50 метра за неговата възрастова група, предава Би Би Си.

Джордж Коронис е отбелязал резултат от 56,12 секунди за преплуването на това разстояние на публично събитие в Куинсланд - това е нов най-хубав резултат за плувците в категория 100-104 година Той надминава предходния връх, подложен през 2014 година, с цели 35 секунди.

Постижението следва да бъде тествано от държавната спортна работа на страната. 

Джордж влиза в категорията на столетниците, тъй като ще навърши 100 година през април. Той разяснява, че е " много удовлетворен " и доста се радва на резултата си. 

" Беше образцово плуване за мен, добре уравновесено... и бях подготвен да ударя стената най-после доста мощно с едната ръка ", споделя той пред Би Би Си. 

Мъжът е бил разпален плувец като дребен, само че стартира да плува още веднъж чак на 80 година " Отказах се при започване на Втората международна война и не мисля че съм плувал по някакъв метод до пенсионирането си ", споделя спортистът от Бризбейн. Сега върви на плуване приблизително по три пъти седмично. Също и върви на фитнес. 

" На тази възраст лишава време нещата да проработят... изтощаваш се доста по-лесно, само че в случай че го правиш рационално, премиите са астрономически ", споделя още той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР