97 000 евро задържаха митнически инспектори при проверка на холандска

...
97 000 евро задържаха митнически инспектори при проверка на холандска
Коментари Харесай

Изненада! Митничари на Калотина надникнаха в дамската чанта на холандка, а там – тлъсти пачки

97 000 евро задържаха митнически инспектори при инспекция на холандска гражданка на Министерство на правосъдието Калотина, оповестиха от организация „ Митници”. На 17.07.2018 година митническите чиновници стопират за инспекция входящ лек автомобил, пътуващ от Холандия към Турция.

Контрабандната валута, в разнообразни купюри, направена на пачки и увита в найлонов плик, е открита в дамската чанта на 54-годишна жена, която пътувала със брачна половинка и пълнолетната си щерка. Преди инспекцията фамилията декларирало, че не придвижва нищо подлежащо на обявление, в това число и валута.

По случая, по разказа на Митница Столична и под управлението на Районна прокуратура Сливница, е формирано досъдебно произвеждане, завършило в изискванията на бързо произвеждане и валутата е отнета в интерес на страната.

Това е втори случай на арестувано огромно количество контрабандна валута на Министерство на правосъдието Калотина през последните 10 дни, откакто на 09.07.2018 година бяха арестувани 52 000 евро у съпрузи, още веднъж пътуващи от Холандия до Турция през България.

Според Регламент (ЕО) 1889/2005 и Валутния закон над 10 000 евро следва да се заявява при прекосяване на външна граница, каквато е границата сред Сърбия и България. Декларирането не е обвързвано с спомагателни разноски, под формата на налози или такси.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР