96-годишна германка избяга преди откриването в четвъртък на съдебния процес

...
96-годишна германка избяга преди откриването в четвъртък на съдебния процес
Коментари Харесай

96-годишна германка обвинена в нацистки военни престъпления избяга от процес

96-годишна германка избяга преди откриването в четвъртък на правосъдния развой по обвиняване в подпомагане и съучастничество в всеобщи убийства в нацистки концентрационен лагер по време на Втората международна война , съобщи представител на съда, представен от " Ройтерс ".

Ирмгард Фърчнер е упрекната, че като 18-годишна е съдействала за убийството на 11 412 души , като машинописка в концентрационния лагер Щутхоф сред 1943 и 1945 година

" Обвиняемият е в бягство ", съобщи представителят на съда Фредерике Милхофер. " Тя напусна дома си рано сутринта с такси в посока към метростанция . "

Говорителят сподели, че е издадена заповед за арест .

Настоящото й местоположение не е известно . Обвиненията не могат да бъдат прочетени, в случай че Фърчнер, която е изправена пред младежки съд заради възрастта си по време на хипотетичните закононарушения, не участва персонално в съда.

Според други медии, подсъдимата е била разпитана като очевидец по време на минали нацистки процеси и тогава е споделила, че някогашният комендант на Секретен сътрудник от Щутхоф Пол Вернер Хопе й диктувал ежедневни писма и радио известия.

Въпреки това Фърчнер свидетелства, че не е знаела за убийствата, станали в лагера , до момента в който е работила там, оповестява ДПА.

В обособен случай за това, че се допуска, че е служил като нацистки надзирател на Секретен сътрудник в концентрационен лагер край Берлин по време на Втората международна война.

Мъжът, чието име не е разкрито в сходство с немските закони за дискретност, е упрекнат в 3518 съучастия в ликвидиране . Предполага се, че обвиненият е работил в лагера Заксенхаузен сред 1942 и 1945 година като член на паравоенното крило на нацистката партия.
 Германия повдигна обвинявания на някогашен секретар на нацистки концлагер
Германия повдигна обвинявания на някогашен секретар на нацистки концлагер

Това е първият случай от години против жена за нацистките зверства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР