95 са новите случаи на коронавирус, регистрирани в област Хасково

...
95 са новите случаи на коронавирус, регистрирани в област Хасково
Коментари Харесай

95 нови с коронавирус в област Хасково

95 са новите случаи на ковид, регистрирани в област Хасково през предходната седмица, оповестяват от Областния действен щаб.

Най-много- 33, са новозаразените в община Хасково и община Димитровград- 31.16 са заболелите в община Свиленград, 7 в община Харманли, 4 в община Любимец, 2 в община Минерални бани и по 1 в Ивайловград и Тополовград.

Сред новите случаи позитивни е консуматор от Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания в Хасково, където под карантина са 12 консуматори и двама от личния състав. Заразен е и помощник-възпитател в ДГ №22 „ Звънче “ в Хасково и под карантина са сложени 22 деца от 4 подготвителна група и двама учители. С ковид е и учителка от ДГ „ Детски свят “ в Харманли, където са карантинирани 7 деца от първа група, учителка и помощник-възпитател. В Димитровград е заболяла учителка от ДГ „ Пролет “ и под карантина са 16 деца от трета група, преподавател и помощник-възпитател. В димитровградската ПМГ „ Иван Вазов “ също има болна преподавателка и са карантинирани 104 възпитаници от 8а, 8в, 9в и 12в клас.

Медицинска сестра от ЦСМП-филиал Харманли, доктор от МБАЛ-Хасково и доктор от ЦСМП-Хасково също са регистрирани с ковид.

27 души от района се лекуват от Ковид в лечебни заведения. От началото на пандемията досега в област Хасково случаите са 30 229, като са умряли 1 920 души.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР