95 са неохраняемите плажове по Черноморието, повече от половината на

...
95 са неохраняемите плажове по Черноморието, повече от половината на
Коментари Харесай

95 са неохраняемите плажове по Черноморието

95 са неохраняемите плажове по Черноморието, повече от половината на юг. За тях ще би трябвало да се погрижат регионалните шефове на Бургас, Варна и Добрич.

Те получиха общо 790 хиляди лева от държавното управление. Парите за наемане на спасители обаче идват прекомерно късно – процедурите са тромави.

Един от неохраняемите плажове е остарелият плаж на Сарафово. Той е в закътано заливче, което го прави желан и от фамилии с дребни деца.

Спасители няма и на Северния плаж в Поморие, с доста почивни бази край него.

От 57 неохраняеми плажа в Бургас регионалната администрация ще се опита да откри спасители едвам за пет. Сред тях и са екоплажовете Иракли и Корал.

-->

" Ако създадем процедура за всички плажове, тя ще ще завърши в средата на есента ", споделя регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков.

Във Варна най-дивите, само че и най-посещавани плажове са и най-проблемни.

" Карадере и Паша дере – там самите компании, които правят водно- избавителна активност, и БЧК отхвърлят да сложат водно избавяне, защото е доста сложен достъпът до плажа ", разяснява регионалният шеф на Варна Стоян Пасев.

Километрите черен път се трансформират в спънка за колите за спешна помощ.

От Областната администрация се надяват на компромис от Агенцията за публични поръчки – да им разреши да наемат спасители с директно договаряне.

Най-рано спасители, въпреки и единствено на някои от плажовете, могат да бъдат обезпечени в средата на юли. Неусвоените пари би трябвало да бъдат върнати на страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР