90-минутната фаза преди полунощ е една от най-мощните фази на

...
90-минутната фаза преди полунощ е една от най-мощните фази на
Коментари Харесай

Защо трябва да си лягаме преди полунощ

90-минутната фаза преди среднощ е една от най-мощните етапи на съня, тъй като това е...

„ 90-минутната фаза преди среднощ е една от най-мощните етапи на съня, тъй като това е интервалът, в който тялото се цялостни с нужната сила “, споделя доктор Рамлахан. „ Това ни подмладява на всички равнища - физически, душевен, прочувствено и, имам вяра, духовно. Тази фаза на съня е просто лечебна “, споделя индийската лекарка.

 

По предписание от съня зависи по какъв начин ще стартираме деня. Научните проучвания демонстрират, че е доста значимо кога заспиваме.

Моментите преди среднощ несъмнено са най-ценните, по тази причина е доста значимо тялото ни да заспи преди 00:00 часа. Най-добрите часове за отмора на организма са сред 22:00 и 6:00 часа сутринта.

Зоната на мозъка, наречена циркаден таймер, оказва помощ да се контролира придвижването и функционалността на всяка клетка в тялото с равнището на светлина и мрачевина в околната среда.

„ Тъй като равнището на светлината пада под избрана граница, тя изпраща известие през очите към епифизната жлеза и по-късно всяка клетка в тялото стартира да поправя своите функционалности “, изясни Рамлахан.


Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР