886 крайно нуждаещи се семейства чакат за общинско жилище, съобщи

...
886 крайно нуждаещи се семейства чакат за общинско жилище, съобщи
Коментари Харесай

886 семейства в нужда чакат общинско жилище в Младост, но апартаментите са 346

886 извънредно нуждаещи се фамилии чакат за общинско жилище, заяви през днешния ден на конференция районният кмет Христо Христов, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Много от хората са многодетни, което прави казуса им огромен.

Лошата вест за тях е, че свободните общински жилища в региона са едвам 346.

Друго, което обостря казуса с покрива над главата на нуждаещите се, е че има доста самонастанени в общински жилища, а локалната администрация не може с лека ръка да ги изгони.

Паралелно с това 21 от наемателите дължат над 4000 лв. за комунални услуги, които към този миг се поемат от локалната власт, защото тя е притежател на парцелите. Други 20 пък имат насъбрани към общината отговорности в диапазон от 100 до 900 лв.. Един от случаите е изключително очевиден. 5 възрастни и едно дете населяват четиристаен апартамент в " Младост ", само че не заплащат наем и други битови сметки. Там са от 1983 година, а от 2004-та насам са натрупали над 14 000 лв. отговорности единствено за вода. Тя се заплаща от Община Варна към водното сдружение. Хората обаче не желаят да напущат, пък и процедурата по изгонването им е комплицирана. Заплашват с юристи, с публицисти, с това, че ще се жалват до европейски институции. Не работели, единствено понякога се хващали на работа. Без да имат право вкарвали и наематели в жилището. Всичко това рефлектира върху локалната администрация, която заплаща комуналните им разноски, а и не може да отдаде това общинско жилище на в действителност нуждаещи се хора, стана ясно още на конференцията през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР