87-годишният духовен лидер направи коментарите си в 45-минутно обръщение към

...
87-годишният духовен лидер направи коментарите си в 45-минутно обръщение към
Коментари Харесай

Папа Франциск: Безразборните удари по цивилни граждани са военно ...

87-годишният нравствен водач направи мненията си в 45-минутно послание към упълномощените към Ватикана дипломати, известно като " За положението на света ". Той сложи особено акцентиране върху войните в Украйна и линията Газа.

 

Като изрази терзание, че войната сред Израел и палестинската ислямистка формация Хамас в линията Газа може да се популяризира в по-широкия Близък изток, папата настоя за " преустановяване на огъня на всички фронтове, в това число в Ливан ".

 

Главата на Римокатолическата черква осъди строго трансграничната офанзива на Хамас от 7 октомври от Газа в южната част на Израел като " свиреп акт " на " тероризъм и екстремизъм " и възобнови апела за неотложно освобождение на тези, които към момента са държани от бойците в Газа.

 

В обръщението си, което свърза двата съществени спора в актуалния свят, Франциск обърна внимание на събитието, че актуалната война постоянно не прави разлика сред военни и цивилни цели.

 

Няма спор, който да не приключва по някакъв метод с " безсистемно поразяване " на цивилното население, безапелационен бе той.

 

" Събитията в Украйна и Газа са ясно доказателство за това. Не би трябвало да забравяме, че тежките нарушавания на интернационалното филантропично право са военни закононарушения и че не е задоволително да ги посочваме, а е належащо и да ги предотвратяваме ", счита папата.

 

" Необходими са повече старания от страна на интернационалната общественост за отбрана и използване на филантропичното право, което наподобява е единственият метод да се подсигурява отбраната на човешкото достолепие в обстановки на война ", сподели още Светият отец.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР