86 плажни ивици са неохраняеми. Защо се оказа трудно да

...
86 плажни ивици са неохраняеми. Защо се оказа трудно да
Коментари Харесай

86 плажни ивици по Черноморието ни са неохраняеми

86 плажни линии са неохраняеми. Защо се оказа мъчно да се намерят концесионери на тези плажове, както и да има избавител на всеки плаж? Има ли риск за летовниците и каква ще бъде почивката на туристите това лято?

Най-много са безстопанствените плажни линии на територията на община Царево – 19 на брой.

„ Не е някакъв абсурд, че най-вече са тези плажове в община Царево, защото тя е най-морската община в страната - с близо 65 километра брегова линия. Това до неотдавна не беше проблем за туризма, не е проблеми за Община Царево, защото в последно време стремглаво набира скорост почиването като див способ и това стартира да се трансформира в проблем за общината. В общинския бюджет постъпват една част от средствата за концесии и наеми, само че разпределена на тези 65 километра, на линеен метър се пада по не повече от 2 лв. – 2,50 лв. ”, съобщи за „ Здравей, България ” кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев.

И разясни, че сумата, която се отпуска за плажа „ Корал ”, е към 1200 лева

„ Само обслужването за един резервоар с боклуци е 700 лв. ”, поясни кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев. Той беше безапелационен, че общината не е срещу концесиониране на плажните линии.

Със 17 по-малко са неохраняемите плажни линии тази година спрямо летния сезон на 2017 година От 86 неохраняеми плажове 50 на територията на област Бургас, а 23 на територията на област Варна и 13 – в област Добрич.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР