83% от въглищните централи в България ще бъдат затворени.Това каза

...
83% от въглищните централи в България ще бъдат затворени.Това каза
Коментари Харесай

Жечо Станков, ГЕРБ: 83% от въглищните централи в България ще бъдат затворени

" 83% от въглищните централи в България ще бъдат затворени. "

Това сподели на брифинг националният представител от ГЕРБ Жечо Станков.

" Ние сме тук, с цел да опровержим две неистини, които бяха изречени от Кирил Петков преди броени минути ", сподели Жечо Станков при започване на брифинга.

" Първата огромна неистина е, че държавното управление " Борисов 3 " е поемало ангажимент за 40% понижение на излъчвания. Единствената държава-членка, която гласоподава въздържал се за този вид редуциране на излъчванията, беше България и това може да бъде тествано ", добави депутаът от ГЕРБ.

" Втората още по-голяма неистина е, че държавното управление на Кирил Петков не е поемало ангажимент и термични централи в България няма да бъдат затваряни. Не единствено, че ще бъдат затворени, ами процентът ще бъде доста по-голям от 40%. Конкретно на страница 113 от Плана за възобновяване и резистентност ще видите, че там е разказано в детайли, че страната се задължава до 2026 година да редуцира с 40% излъчванията. Но тука услужливо Кирил Петков и Асен Василев са избрали базисната година, на която да се стъпи да е 2019, която е най-слабата година на произвеждане на въглища, и като извършите една елементарна сметка ще видите, че 83% от въглищните централи в България ще бъдат затворени ", добави още Жечо Станков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР