„Труд“Началникът на кабинета на премиера и говорител на Министерския съвет

...
„Труд“Началникът на кабинета на премиера и говорител на Министерския съвет
Коментари Харесай

Лена Бориславова издала Василев за фашисткия закон

„Труд“

Началникът на кабинета на премиера и представител на Министерския съвет Лена Бориславова е издала на народни представители и обособени кореспонденти вицепремиера Асен Василев за фашисткия закон, който водещи адвокати по конституционно право, съдии с дълготраен стаж и стопански специалисти окачествиха като жестоко тъпчене на конституцията, плацдарм за разпра с политически и бизнес съперници. Това признаха пред “Труд ” депутати от “Продължаваме смяната ”, които провели лично следствие в Народното събрание по какъв начин документът се оказал в медиите.

Народните представители позволиха, че Бориславова се почувствала афектирана поради визитата при папата в навечерието на 24 май, когато Кирил Петков бе съпроводен от брачната половинка си Линда, която пък персонално била качена на държавния аероплан в последния миг от самия Асен Василев. Буквално преди излитането и тъкмо поради по-близките връзки сред Петков и Бориславова, началничката на кабинета била принудена да напусне държавния аероплан поради наличието на брачната половинка на Петков на борда, заяви тогава извънредно организация “Пик ”, базирайки се на източници от НСО и членове на делегацията за Рим. А информацията не беше опровергана.

Законопроектът, наименуван “Закон за ограничения за предварителна защита и отбрана на националната сигурност от опасности за икономическата и финансовата система на страната ”, скандализира депутати от ръководещата коалиция и от опозицията. Нито от Българска социалистическа партия, нито от Има Такъв Народ, а след това и от правосъдното министерство излязоха позитивни оценки за текстовете в плана.

Първоначално Асен Василев не се ангажира с авторство на скандалните алинеи, а по-късно призна, че има “работна група, която включва представители на правосъдното министерство, министерство на финансите, Министерство на външните работи, ДАНС и редица институции ”, защото в българското законодателство имало “дупка ” във връзка с американския закон “Магнитски ”.

“Труд ” към този момент разполага и с протокола на Съвета по финансова непоклатимост от 18.05.2022 година, от който ясно се вижда, че Асен Василев е първи упоменат от присъствалите и взели решение за работа по въпросния закон “в най-кратки периоди в границите на май 2022 година за неговото незабавно и предпочитано внасяне и разглеждане в Народното събрание ”.

 протокол, магнитски, василев  протокол, магнитски, василев

Депутати от ръководещите са обезпокоени от напрежението сред Бориславова и Василев, защото Кирил Петков мъчно успявал да балансира сред двамата в създалата се обстановка. А оформянето на два лагера в парламентарната група “Продължаваме смяната ” е повече от несъмнено. Самата Бориславова има престиж измежду депутати от Политическа партия и се приема добре в Демократична България и Българска социалистическа партия, за разлика от Асен Василев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР