„Свободна Европа“ пусна днес сайта на възстановената си българска редакция.

...
„Свободна Европа“ пусна днес сайта на възстановената си българска редакция.
Коментари Харесай

„Свободна Европа“ пусна сайта на възстановената си българска редакция

„Свободна Европа“ пусна през днешния ден уеб страницата на възобновената си българска редакция. „От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език“, написа на страницата, на която не са оповестени никакви данни за контакт, екип или най-малко управление.

С имената си все още се изявяват единствено фрагментът на „Медияпул“ Полина Паунова, която има лична коментарна секция „Говори Полина“ и две студентки по публицистика дружно с техния учител по щемпел Марин Бодаков, които водят архивната графа „На тази дата“.

„Мисията на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) е посредством своето новинарско наличие да предизвиква демократичните полезности и институции посредством своето новинарско наличие в страни, където свободните медии не са изцяло одобрени или напълно са забранени“, написа още в уеб страницата, който обаче все още е безпаричен на вести и се подчертава на коментарното наличие.

„Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. RFE/RL е записана като частна корпорация с нестопанска цел, която се финансира от грант от Конгреса на Съединени американски щати посредством Американската организация за световни медии (USAGM). Редакционната самостоятелност на RFE/RL е обезпечена от законодателството на САЩ“, написа още за себе си „Свободна Европа“.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР