„Смятаме за неприемливо по никакъв начин чиновници на тази или

...
„Смятаме за неприемливо по никакъв начин чиновници на тази или
Коментари Харесай

Митрофанова се гаври с Петков, нарича го чиновник

„Смятаме за недопустимо по никакъв метод служители на тази или онази страна без значение от сан и публична служба обществено да подлагат на критика Посланика на Руската Федерация за оценките на протичащите се в приемащата страна събития. Това непосредствено опонира на духа на Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година“, написаха от съветското посолство на своята страница във Facebook.

По-рано през днешния ден Петков разгласи, че „ще има дипломатически отговор под една или друга форма на изказванията на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова“.

Спорът потегли от изявление на посланичката на РФ за съветската телевизия „Россия 24“. Митрофанова беше представена да споделя, че българският народ не поддържа нито реториката, нито дейностите на държавното управление си против Русия.

„Не е задоволително по никакъв метод непознат дипломат да приказва от името на българския народ против българското правителство“, отвърна министър председателят Кирил Петков.

„В изявлението пред съветската телевизия „Россия 24“ от 21 март т.г. Посланикът на Русия в България изрази позиция, учредена на разбора на публичното мнение по тематиката за специфичната военна интервенция на Въоръжените сили на Русия в Украйна. Не прозвучаха никакви изявления „от името на българския народ“ против правителството“, се споделя в отговора на съветското посолство.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР