„ПП агресивно се опитват да прехвърлят вината за енергийната криза,

...
„ПП агресивно се опитват да прехвърлят вината за енергийната криза,
Коментари Харесай

Явор Дачков: Петков и Василев извършиха престъпление, каквото не се е извършвало в последните десетилетия у нас

„ПП нападателно се пробват да трансферират виновността за енергийната рецесия, в която хвърлиха България, върху служебния кабинет. Последствията от техните политики ще се проявят след два-три месеца. Зимата ще е тежка. За тях е значимо да кажат, че за това е отговорна мафията, Румен Радев, който я върна… Много е значимо за изборите да си дадем сметка какво вършат илюзиите в политиката. Много хора се подлъгахме по телевизионния сексапил на Кирил Петков и Асен Василев и това потопи страната ни в тази енергийна криза“.

Това сподели пред БНР журналистът Явор Дачков.

И прикани ръководещите да покажат истината, „тъй като такова закононарушение не се е правило в последните десетилетия у нас – поради персоналната полза да оставиш един народ без сигурни доставки на газ и да го накараш да заплати за твоята облага от личния си джоб“.

„В историята с газа няма нито политика, нито идеология. На Асен Василев и на Кирил Петков не им пука за Русия и за Владимир Путин. Те са на страната на мощните на деня – сега това са Съединени американски щати. Когато пристигнаха на власт, незабавно смениха управлението на „Булгаргаз“. Още тогава са почнали да работят за прекъсване на контракта с „Газпром“. И прекратиха заплащането. Обърнаха се към медиаторите и газът стана по-скъп. Те не съумяха да създадат различни поръчки… Тези хора не осигуриха енергийната сигурност на България, унищожиха я и пробват да припишат това на президента и на минали управления“, счита той.

„Корнелия Нинова се приближава до Кирил Петков и Асен Василев, мислех, че е по-качествен политик. Да казваш отговорно, че не изнасяш оръжие за Украйна, до момента в който Украйна ти благодари в формален клип, че си ѝ дал оръжие; да излизат документи със снимано българско оръжие на място на бойните дейности, е безсрамие. Електоратът на Българска социалистическа партия би трябвало да си намерения дали да гласоподава още веднъж за Корнелия Нинова… Разочарованите леви гласове ще отидат ненапълно във „Възраждане“ и ненапълно в маргинални партии. Костадин Костадинов се държи най-адекватно от политическите водачи, различен въпрос е, в случай че вземе властта, дали ще може да извърши това, което приказва. Той прави неточност, като мисли, че ще ръководи самостоятелно“, твърди Дачков.

Той предвижда ниска изборна интензивност по време на изборите през октомври.

„Не съм оптимист за сформиране на кабинет през октомври. Разликата сред Политическа партия и ГЕРБ е доста дребна. Бойко Борисов няма да се съгласи тези двамата да му скачат по главата. Зимата ще е извънредно тежка. Който и да поеме властта, на пролет ще е охулван, и то значително поради наследството, което Промяната остави. Без ГЕРБ и Движение за права и свободи устойчиво ръководство няма да има, защото те са двете партии със устойчиво държание и с корав електорат. Другото е цялостен хаос“, споделя Дачков.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР