“Тук намираме както благоприятна бизнес среда, така и висококвалифицирани специалисти,

...
“Тук намираме както благоприятна бизнес среда, така и висококвалифицирани специалисти,
Коментари Харесай

Комерцбанк набира ИТ кадри за технологичния си център в София


“Тук намираме както удобна бизнес среда, по този начин и висококвалифицирани експерти, споделя Маркус Крьогер”, шеф на Технологичен център Комерцбанк София
(снимка: Комерцбанк)

Над 150 специалисти от разнообразни националности работят в Технологичния център на Комерцбанк в София, който бе открит преди една година. В момента центърът е оповестил свободни позиции за още 150 експерти.

„ За една година над 150 специалисти от разнообразни националности (България, Италия, Турция, Молдова, Северна Македония, Куба) ни се довериха, от които 30% дами. Разпределени са в 20 софтуерни отдела. В момента отворените позиции са над 150 ”, съобщи Илияна Търнина, шеф „ Човешки запаси ” в Технологичен център Комерцбанк София.

Търсят се хора с разнообразни профили – да вземем за пример Java и React, само че също по този начин и ABAP, Murex, webMethods и други „ За нас e значимо освен екипът да се разраства, само че най-много да създадем среда, в която нашите сътрудници да обменят опит, хрумвания и познания, както и да надграждат професионалните си пълномощия ”, добави Търнина.

Технологичен център Комерцбанк София e софтуерното поделение на немската Комерцбанк в България. Основан през юни 2020 година, центърът създава и ръководи приложения за цялостна цифровизация на бизнес процесите.

“За нас e значимо освен екипът да се разраства, само че нашите сътрудници надграждат професионалните си компетенции”, показа Илияна Търнина, HR шеф в Технологичен център Комерцбанк София
(снимка: Комерцбанк)

ИТ специалистите в София се включиха в процеса по цифровизация на цялостната банкова конструкция на Комерцбанк, който започва преди няколко години, когато финансовата институция с над 150-годишна история стартира да реорганизира активността си в клъстери.

Задачата на екипа на компанията в България е да създава и ръководи приложенията, посредством които ще се обслужват 11 милиона частни клиенти и дребни бизнеси, както и 30 000 групи от корпоративни клиенти в Германия.

„ Откриването на офиса в България е част от дълготрайната тактика на Комерцбанк за цифровизация и превръщане на банковите ѝ интервенции в целия свят. Промените и настъпилата рецесия в резултат на пандемията от Covid-19 не стопират този развой. Напротив, те демонстрират, че решението ни да се насочим към цифровизация е било изцяло вярно ”, показа Маркус Крьогер, шеф на Технологичен център Комерцбанк София.

Новият офис в Бизнес парк София ще одобри разрастващия се екип на софтуерния център
(снимка: Комерцбанк)

Обособяването на софтуерен център в България е верен избор, акцентира Крьогер. „ Тук намираме, както удобна бизнес среда, по този начин и висококвалифицирани експерти, които да се заемат с доста виновната задача да „ рестартират ” една интернационална банка ”, посочи мениджърът.

Новият офис на компанията в Бизнес парк София обгръща повърхност от 3515 кв.м. и е ситуиран на два етажа. Той ще одобри разрастващия се екип на софтуерния център.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР