8-те монаси от манастира Свето Благовещение на Пресвета Богородица“ край

...
8-те монаси от манастира Свето Благовещение на Пресвета Богородица“ край
Коментари Харесай

Монаси живеят във фургони заради липса на акт 16

8-те монаси от манастира „ Свето Благовещение на Пресвета Богородица “ край кюстендилското село Копиловци заживяха във фургони, откакто общината затвори светата обител поради неналичието на акт 16.

Манастирът, който се построява от 80-те години върху повърхност от към 10 декара, няма публикуван акт 16. Това е установено от компанията за строителен контрол и от РДНСК-Кюстендил. Според заповедта на общината монасите още във вторник е трябвало да изоставен манастира. Изнесли се на фургони, споделя йеромонах Висарион:

„ Ние сме регистрирани на обекта по персонална карта и нямаме право да живеем в корпуса. Купихме фургони, обзаведохме ги “.

Вече повече от година в манастира вървят разправии и физически разправи, откакто братята отстраниха игумена отец Касиян и си избраха различен свещеник отец Климент. Това, че манастирът е затворен, съгласно братята е отмъщението на предходния им свещеник.

„ Ние сме съгласни да отидем някъде другаде да си построим нов манастир, само че не можем да прекрачим епископското предопределение отец Касиян да не бъде повече свещеник “, уточни йеромонах Висарион.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР