8-ми март е празник на нежната половина на човечеството. Днес

...
8-ми март е празник на нежната половина на човечеството. Днес
Коментари Харесай

8-ми март – международен ден на жената

8-ми март е празник на нежната половина на човечеството. Днес честваме Световния ден на дамата. Отдава се респект на достиженията на дамите в публичния, обществения и стопански живот. Отбелязва се техния принос в минало, настояще и бъдеще за развиване на човечеството.

Жената е предпочитание, блян.

Жената е вибриране и приятност.

Жената все е цел и е блян.

Жената е безкрайна изненада!

Из „ Жената “ – Валентин Йорданов

На 8-ми март честват всички дами на планетата.

 8-ми март – интернационален ден на дамата

 

 infomax-logo-50-15-HW

Ето по какъв начин и къде честваме Международния ден на дамата 8-ми март:

История

Идеята за осъществяване на Международен ден на дамата се възражда при започване на 20-ти век, когато има редица катаклизми в живота на хората. През 1909 година на 28 февруари, се отбелязва първото честване на Международния ден на дамата в Съединени американски щати. И през днешния ден страни като Русия, Молдова, Азърбайджан, Армения и други честват публично този ден. 8-март се отбелязва от Организация на обединените нации.

Много дами са дали голям принос в международната история. В доста области на живота, дамите са станали първи и са записали в историята своите имена.

Ето някои известни събития, в които дамите са първенци:

1 В Санкт Петербург в Русия е намерено първото Висше техническо образователно заведение за жени  през 1906 година

2 През 1909 година се организира първото в света автомобилно съревнование за дами

3 На 5 май 1989 година се състои първото изпълнени не женски оркестър Vivaldi Orchestra

В актуалния живот, Международният ден на дамата е на първо място празник на пролетта и вниманието към дамите, когато мъжете още веднъж могат да зарадват своите близки, приятелки, родственици и семейство с дарове, обич и грижа.

Как честват 8-март в другите страни?

В Русия 8 март е формален празник и неработен ден. На дамите се подаряват цветя и разнообразни подраъци. Седмица преди празника закупуването на цветя доста се усилва. Според изследване през 2021 година 66% дами в Русия са получили подрък цветя.

 8-ми март – интернационален ден на дамата Снимка: https://www.freepik.com/

В Италия на 8-ми март на дамите се подарява цветето мимоза. Това е традиция, която поражда в Рим, само че произходът и не е прочут.

 8-ми март – интернационален ден на дамата Снимка: https://pixabay.com/

В Китай на 8-ми март работният ден е понижен на четири часа, само че някои работодатели не съблюдават откритите часове.

В Съединените щати месец март се отбелязва с респект на дамите в историята. Всяка година президентът прави изказване и дава публичност на достиженията на американските дами.

Днес разнуваме 8-ми март като ден на пролетта, женската хубост, деликатност и мъдрост. Отдаваме респект и почитание към дамата – майка, другарка, колежка, обичана, сестра.

Идеи за подръци за 8-ми март

Изборът на подарък за вашата брачна половинка, майка, сестра, щерка или сътрудник може да бъде сложен. Тук сме събрали, които всяка жена сигурно ще хареса.

 8-ми март – интернационален ден на дамата Снимка: https://www.freepik.com/

Подарък за другарка или брачна половинка

Бижута

Такъв подарък за 8-ми март ще остане безценен спомен за доста години. Изберете стилни бижута от сребро или злато, да вземем за пример верижк, висулка, гривна, обеци.

Копринена лента за коса

Копринена еластична лента защищава косата от увреждане. Платът се плъзга през косата ви, без да я заплита или поврежда. Това е съвършен подарък за всяко момиче с дълга коса.

Книга

Международният ден на дамата е добра причина да подарите книга на вашата другарка. Например книга, която е директно обвързван с празника, автобиография или записки, написани от дами.

Чиния за сервиране с разделения

Любителите на сантиментални, красиви вечери ще оценят подобен бюджетен подарък. Може да бъде дървена стойка с няколко секции – за сирене, маслини, крекери, ядки, вдлъбнатини за чаши и бутилки вино.

Уроци по пеене

Ако едно момиче обича да пее, подарете му няколко урока по пеене с експерт. Новото прекарване сигурно ще остави позитивни страсти и може да се трансформира в обичано занимание.

Бюти кутия

Можете сами да подберете и организирате бюти кутия за вашата другарка. Сложете в нея парфюм, маски за лице, серум, крем, гел за лице, червило. Сега всички огромни магазини за козметика оферират подготвени комплекти в подаръчни опаковки.

 8-ми март – интернационален ден на дамата Снимка: https://www.freepik.com/

Подходящ подарък за майката:

-фото книга – сложете фотоси на вашето семейство и създайте фотоалбум

-порцеланова чаша за чай, с която ще я зарадвате, тъй като носи романтика и великолепие

-пуловер – моден пуловер, който да я стопли в хладните дни.

Разгледайте и изберете подобаващия подарък за вашата жена и обичана.

В актуалния свят, 8-ми март – Международен ден на дамата, е един от най-популярните празници. На този ден мъжете и момчетата поздравяват дамите и девойките, като с изключение на нежни цветя като нарциси, момини сълзи, лалета и дарове, те подаряват на своите обичани дами внимание и обич.

Бъдете щастливи и обичани дами и се радвайте на този прелестен пролетен ден!

Честит празник!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР