-8 градуса по Целзий, сняг до коленете и футболисти в

...
-8 градуса по Целзий, сняг до коленете и футболисти в
Коментари Харесай

Сняг, студ и бивш вратар на "Лудогорец" приближиха Канада до световното

-8 градуса по Целзий, сняг до коленете и футболисти в топли облекла. Необичайната панорама беше част от мача от квалификациите да международното в Катар сред Канада и Мексико.

Въпреки суровите условия, срещата се игра в канадския град Едмънтън, щата Албърта, а теренът беше в съвършено положение. В последна сметка Канада победи Мексико с 2:1. Головете за домакините вкара Кайл Ларин, а попадението за Мексико беше дело на Ектор Ерера.



През цялото време футболистите се бореха със студа. Освен, че множеството от тях бяха с ръкавици и дълги ръкави, вратарят на Канада и някогашен пазач на " Лудогорец " Милан Борян разчиташе и на шал, който беше увил като качулка.

El querido Milan Borjan, la representación de los gordos que vamos al arco. Lo banco a muerte
— Borni (@BautiBorgnino)

Определено на гостите, привикнали с по-високите температури, им беше по-трудно. И до момента в който футболистите най-малко имаха опция да тичат, с цел да се стоплят, на трибуните на стадион " Комънуелт " един до различен се топлеха 45 000 фенове.

До последните минути срещата беше пред отсрочване. Снежната стихия часове по-рано затрудни в допълнение уредниците, само че те въпреки всичко съумяха да разчистят терена.

Част от почитателите обаче не стигнаха за мача, защото снегът затвори няколко автомагистрали в страната. Около 6000 души трябваше да гледат срещата вкъщи, макар че имаха билети.

Победата и изявите на вратаря на " Цървена звезда " Милан Борян, който играе за Канада, пратиха Канада преди всичко в групата. До края на квалификациите има още 6 кръга, само че с това показване " кленовите листа " са покрай заветната цел. Първите три отбора се класират за международното в Катар непосредствено, до момента в който четвъртият ще играе бараж против тим от Азия, Южна Америка или зона Океания.

Борян ще може да смъкна дебелия шал, когато се прибере в Европа. На 25 ноември той ще изведе " Цървена звезда " с капитанската лента в мач от груповата фаза на Лига Европа против " Лудогорец ". Срещата може да гледате директно от 19:00 ч. по bTV Action.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР