8-годишният Георги от Бургас, който беше ударен от мълния в

...
8-годишният Георги от Бургас, който беше ударен от мълния в
Коментари Харесай

Сбъдната мечта: 8-годишният Гого, ударен от мълния, даде началото на футболен мач в Бургас

8-годишният Георги от Бургас, който беше ударен от гръмотевица в Морската градина и избавен от лекарите, стана огромната изненада на футболния дуел " Черноморец " (Бургас) - " Спартак " (Варна). Снощи момчето излезе на стадион " Лазур " и даде символичния начален удар на мача. Така той се приближи още повече до огромната си фантазия - да стане футболист, съобщи Нова тв.

Под бурните аплодисменти от футболистите и почитателите Гого стъпи на огромния терен.

„ Съдията ме взе със себе си, както и моята сестра и ни заведе да осъществим първия център ”, споделя Георги.

Въпреки, че тренира в " Нефтохимик ", особено за мача Гого облича екип на " Черноморец ". „ Подариха ми тениска ”, похвали се момчето.

А след това цялото семейство гледа морското дерби от трибуните. „ Много беше удовлетворен. На стадиона е бил и Митко Бербатов, на който сме огромни почитатели и Гого доста се радваше. И сестра му също. Много благодарим за поканата ”, акцентира бащата Георги Тодоров.

Появата на Георги и сестра му Анна на терена идва след репортажа от изписването на детето.

„ Идеята пристигна, когато гледахме новините и детенцето показа, че обича футбола. Аз съм бил дребен и съм обичал футбола. Той е обществен феномен и искахме с изключение на да зарадваме детето, да създадем една изненада за публиката, един празник. Мисля, че се получи нещо ужасно ”, безапелационен е Димитър Пейчев, състезателен уредник.

А Георги се е справил със задачата като експерт, обявиха от клуба. „ Видях, че в детето имаше доста страст, макар че беше обезпокоеното и не я показваше. Това е още един предлог да накараме децата да спортуват, даже обсъждаме за в бъдеще тези начинания да бъдат по-чести ”, уточни Пейчев.

Ден след футболните страсти Георги още веднъж е с топката. „ Малкият продължава да си рита. Той не се отхвърля и към този момент е много, много по-добре. С всеки ден е по-добре ”, твърди татко му.

Възстановяването обаче ще продължи. „ Има лек проблем с бягането. Не го държат краката толкоз доста, само че върви на физиотерапия всеки ден и се надявам до месец още веднъж да е на тренировки. Ние няма да го оставим да спре да се възвръща. Той си сподели, че ще стане футболист, аз действително не желая, само че той си споделя, че ще стане като Меси ”, декларира бащата на Георги.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР