8 831 лв. събра тази година в 16-то си издание

...
8 831 лв. събра тази година в 16-то си издание
Коментари Харесай

8 831 лв. събра „За едно дете повече“ в Свиленград

8 831 лева събра тази година в 16-то си издание акцията „ За едно дете повече “ в Свиленград. Организатори са НЧ „ Просвета 1870 “, духовият му оркестър „ Костадин Манов “ и фондация „ Искам бебе “.

Набраните средства за двойки с репродуктивни проблеми са от предложения за благотворителния концерт в салона на читалището с присъединяване на локални самодейци и сформира, за който обичайно свиленградчани препълниха салона. Част от средствата са и от проведения във фоайето на постройката благотворителен базар с ръчно направени сувенири, картини, плетива и кулинарни изкушения.

Тази година програмата на акцията включваше още „ Училище за бременни „ Щъркелите " с преподавател доктор Милен Карагеоргиев, АГ експерт от Пловдив, както и среща с създателя на „ Искам бебе “ Радина Велчева и показване на книгата й " ОсЪновените ангели ". Сред гостите бе и ръководителят на фондацията Мария Янева, като и двете поздравиха уредниците и свиленградчани за поддръжката им към благородната идея.

Свиленград е първата община, която инициира сходна социална поддръжка за фондация „ Искам бебе “, регистрират от организацията. И напомнят, че за 15 години от старта на самодейността с помощта на нея в общината са се родили 27 бебета.

Със събраните средства се финансират първичните проучвания за ин витро процедурите. Държавния фонд „ Ин витро “ поема разноските за три процедури, само че не и тези за първичните разбори, изясняват уредниците.

В бюджета си община Свиленград също последните години залага целеви средства в помощ на двойки с репродуктивни проблеми.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР