780 ракети са изстреляни от Агенцията за борба с градушките

...
780 ракети са изстреляни от Агенцията за борба с градушките
Коментари Харесай

Огромна трагедия с градушките, ударили България

780 ракети са изстреляни от Агенцията за битка с градушките (ИАБГ) през вчерашния ден над Южна България. Обработени са 59 градоопасни облака, които са минали над защитаваната територия. Това заяви БГНЕС.

Комисии към Областна дирекция,,Земеделие” ще правят оценка провалите от падналата през вчерашния ден градушка в региона на селата Змейово, Кирилово, Ракитница и Хрищени, които са на територията на област Стара Загора.

Към момента не е допустимо да се направи проучване, защото площите са към момента под вода и това не разрешава да се открият вредите. Веднага щом водата се оттече, вредите ще бъдат разказани.

Село Змейово, което е най-засегнато от градушката, не се намира в защитавана от ИАБГ територия. То е ситуирано сред защитаваните територии на районна дирекция с. Петрово и с. Тъжа. От ракетни площадки на двете дирекции са изстрелвани ракети на лимит към облака, минал над обитаемото място.

Поради неразрешена зона за пукотевица, поради военни обекти, не е допустимо построяването на междинна ракетна площадка край селото. Останалите три села Кирилово, Ракитница и Хрищени попадат в защитаваната територия от ИАБГ и в резултат на изстреляните ракети са минимизирани вредите.

Припомняме, че страната ползва нотифицирана държавна помощ за компенсиране на разноските при 100% изцяло пропаднали площи. За нея могат да аплайват единствено регистрирани аграрни. Заявления ще се одобряват в Общинска работа „ Земеделие “ – Стара Загора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР