75-годишният Джефри Хинтън обяви оставката си с изявление в Ню

...
75-годишният Джефри Хинтън обяви оставката си с изявление в Ню
Коментари Харесай

”Кръстникът” на изкуствения интелект напусна Google и алармира за бъдещите технологични опасности

75-годишният Джефри Хинтън разгласи оставката си с изказване в Ню Йорк Таймс и изрази съжалението си за своите разработки. Ученият е измежду пионерите в проучването на невронните мрежи, които разрешиха основаването на сегашните системи с изкуствен интелект като ChatGPT.

 

Част от паниките на Джефри Хинтън са бързината на развиване на изкуствения разсъдък, опциите основаване на подправено наличие и евентуалното му потребление от авторитетни водачи.

 

" Работи по-добре, в сравнение с чакахме преди няколко години и казусът в този момент е по какъв начин да смекчим дълготрайните опасности от опцията надзор да поемат неща, които са по-интелигентни от нас. Невронните мрежи работят като човешкия мозък при учене и обработка на информация. Така изкуственият разсъдък се учи като човек, само че ние сме биологични системи, а не цифрови ", означи откривателят.

Той акцентира, че в цифровите системи има доста копия на един и същи модел на света.

 

" Всички тези копия може да учат настрана, само че споделят знанията си на мига. Все едно имаме 10 000 души и когато един от тях узнае нещо, то автоматизирано става притежание на всички останали. Така тези чатботи знаят доста повече от всеки обособен човек ", посочи Хинтън.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР