75-годишният Ангел Емилов Милков ще направи опит тази неделя да

...
75-годишният Ангел Емилов Милков ще направи опит тази неделя да
Коментари Харесай

75-годишен плувец от Силистра в опит за рекорд на Гинес

75-годишният Ангел Емилов Милков ще направи опит тази неделя да усъвършенства персоналния си връх и да сложи връх на Гинес, като преплува разстояние над 10 км в открит басейн.

Самото преплуване ще бъде осъществено в сходство с разпоредбите на FINA (Световната плувна федерация) и на LEN (Европейската плувна федерация).

Ангел Емилов е роден и живее в Силистра. Плува от 12-годишен. Два пъти като боец в спортна рота взе участие в маратона " Варна - Златни пясъци ". Взема специалността треньор по плуване след довеждане докрай на Националната спортна академия. Участва в първите преплувания на река Дунав, неколкократно плува 5-километровия маратон " Галата-Варна ", в това число и в актуалната 2019 година

Бил е преподавател по физическо образование, а през интервала 2002-2006 година е треньор на Националната плувна асоциация на Оман. Извежда националния тим от 23-то на второ място в шампионатите на Арабската лига. В момента работи като фитнес инструктор.

Баща е на четири деца и трима внуци. Ангел Милков е най-възрастният член на " Национален Спортен Клуб ОЛИМП ", чийто ръководител е неговият наследник Емил Милков.

Стартът на опита за връх ще бъде даден в 7 часа сутринта на открития басейн в Силистра към хотел Дръстър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР