73 процента от испанците са на мнение, че младите ще

...
73 процента от испанците са на мнение, че младите ще
Коментари Харесай

73% от испанците са на мнение, че младите ще живеят по-зле от родителите си

73 % от испанците са на мнение, че младите ще живеят по-зле от родителите си, демонстрира проучване на испанския Център за социологически изследвания. Песимизмът им е директно обвързван с пандемията от Covid-19, отбелязва кореспондентът на БНР.

Преди нея по този начин са мислели близо 49 на 100 от испанците, а тези които са оптимисти във връзка с бъдещето на младите са намалели от 29 % на 8,5%.

Проучването разкрива неравенствата и проблемите, с които се сблъскват младежите в Испания.

54,2% от интервюираните считат, че младите се считат за " второкласни жители с по-лоши позиции и благоприятни условия " от тези на родителите си и на останалите възрастни хора.

Според 47,4% повода за това е " неналичието на благоприятни условия за работа ”. 85% споделят, че пандемията води до увеличение на обществените неравенства.

За близо 70 на 100 от младите главният проблем по време на коронакризата са ниските заплати и едвам 6,2 % слагат преди всичко напрежението или умората.

Почти 60 на 100 от младите испанци мислят, че живеят по-зле от връстниците си в другите европейски страни и единствено 1,7 % смятат, че са по-добре. 82% пък считат, че обществените администрации „ не вършат задоволително, с цел да поддържат и оказват помощ на младежите “.

Седем от 10 испанци желаят „ богатите хора да заплащат повече налози ”.

Що се отнася до детската беднотия, 96,9% от испанците считат, че една от ограниченията, които държавното управление би трябвало да предприеме е „ поощряване на заетостта на техните родители “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР