70 тежки машини пристигат в карловските села, засегнати от наводненията,

...
70 тежки машини пристигат в карловските села, засегнати от наводненията,
Коментари Харесай

Тежки машини и войници пристигат в наводнените села

70 тежки машини идват в карловските села, наранени от наводненията, заяви регионалният шеф Ангел Стоев.

Новината идва на четвъртия ден след дъждовете, които оставиха без ток и вода няколко обитаеми места.

Валежите провокираха злополучие в град Сопот и в селата Христоданово, Богдан, Трилистник, Каравелово, Войнягово, Иганово и Слатина . Десетки хора бяха евакуирани, разрушени бяха няколко моста, както и къщи, нарушена беше и пътната настилка.

В най-засегнатото село Богдан пет къщи са застрашени от сриване, съобщи Българска национална телевизия. Първите етажи на залетите къщи към момента са необитаеми, като в Трилистник става дума за над 100 къщи. В някои от селата към този момент има вода, годна за пиянство, само че не на всички места има ток.

В община Калояново са останали наводнени единствено аграрни земи.

В понеделник засегнатите села ще получат вода и храна от Държавния запас, сподели Ангел Стоев. Той добави, че бурните води са домъкнали дървена маса " в големи количества ", като влачените дървета и коренища са затлачили мостовете. Прииждащите нови количества са усилили натиска и по този начин някои от оборудванията са били отнесени.

Срутените мостове към този момент се възвръщат, само че няма да бъдат понтонни, а свързването ще става посредством насипване на земна маса, сподели още Ангел Стоев пред Радио Пловдив.

Започна описването на вредите в две от селата - Богдан и Каравелово. Агенцията за обществено подкрепяне ще отпусне първична помощ от половин минимална работна заплата на засегнатите. Втора комисия ще направи цялостно изложение на разрушената инфраструктура и на къщите, които би трябвало да бъдат възобновени.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР