70 милиона лева за компенсации на земеделци и животновъди да

...
70 милиона лева за компенсации на земеделци и животновъди да
Коментари Харесай

ИБНИ и ДБ с предложения за актуализацията на бюджета

70 милиона лв. за обезщетения на земеделци и животновъди да се включат в актуализацията на държавния бюджет оферират от парламентарната група на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “. От обединението оферират да бъдат обезпечени и 40,5 млн. лева за компенсиране на вреди от естествени бедствия.

От „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ считат, че тези пари ще компенсират отчасти загубите на земеделските производители, породени от спадащото ползване на храни в изискванията на пандемия, растящите цени на фуражи, препарати и горива.

Допълнителна дотация в размер на 45 млн.лв. за общините за справяне с следствията от Covid рецесията оферират от " Демократична България ". Предложението ще бъде импортирано идната седмица преди второ четене на обновения бюджет. Общините имат потребност от тези средства, тъй като са на първа линия в битка с Covid болестта, изясни депутатът Найден Зеленогорски.

" Тези средства ще се употребяват най-вече за справяне с пандемията. Вероятно в някои от случаите, там където има общински лечебни заведения, те ще бъдат подкрепени. Същото и за средства за справяне във връзка с обслужването на жителите в службите към общините, обществените служащи, хората, които се грижат за възрастни самотни хора ", изясни Зеленогорски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР