7-годишно момче със забита в главата градинска ножица беше спасено

...
7-годишно момче със забита в главата градинска ножица беше спасено
Коментари Харесай

Лекари спасиха дете със забита в главата градинска ножица

7-годишно момче със забита в главата градинска ножица беше избавено в УМБАЛ Бургас точно на Великден, оповестих от лечебното заведение. По думите на родителите, детето е паднало върху инструмента, до момента в който си играело в градината.

Ръждясалото острие минава през цялата буза и опира в черепа зад окото. " Още няколко милиметра и изходът щеше да е съдбовен ", разясняват дежурните лекари. Веднага са направени всички образни проучвания и е призован екип за незабавна интервенция. Следват няколко дни възобновяване в отделенията по реанимация и УНГ и от през вчерашния ден момчето си е у дома.

" В цялата си над 30-годишна процедура не съм виждал сходна контузия. Оприличавам я на пострадване от военно време, каквито пострадвания в днешни дни са необичайност. Острието на ножицата наподобява на копие, на щик. В хода на интервенцията то е извадено доста постепенно, кървенето е овладяно, наложи се и кръвопреливане ", разяснява УНГ-специалистът доктор Даниел Петков, който прави интервенцията. Щастливият излаз е резултат от екипната работа на Спешно поделение в лицето на дежурния доктор Светослав Тодоров, анестезиолога доктор Валентин Кравченко, както и отделенията по образна диагностика и детски заболявания.

Случаят ще бъде докладван на медицински теоретичен конгрес. Причината за контузията - градинската ножица с размер към 70 см, се пази за спомен в УНГ-отделението на Бургаската болница.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР