7-етажен паркинг ще бъде изграден в двора на Полиграфическия комбинат

...
7-етажен паркинг ще бъде изграден в двора на Полиграфическия комбинат
Коментари Харесай

7-етажен паркинг вдигат в двора на Полиграфическия комбинат

7-етажен паркинг ще бъде построен в двора на Полиграфическия комбинат в София. От близкото учебно заведение се тормозят, че това ще ускори трафика в региона и ще направи средата за учениците рискова.

Парцелът е задоволително огромен, с цел да побере озеленен паркинг за 380 автомобила. В момента в постройката тече главен ремонт, като по-късно в нея ще се обитават офиси с обща повърхност над 16 000 кв. м.

След привършване на ремонта на Полиграфическия комбинат в региона ще се появят огромен брой коли, които няма да има къде да паркират. По норматив са нужни към 270 паркоместа. Останалите към 100 места ще могат да се употребяват от жители, които не работят в постройката. Собственикът на имота към този момент има издадена виза за планиране.

От близкото 12 СОУ обаче имат терзания. Директорът Вера Захариева от години се бори да реализира сигурна среда за децата, пред входа има изпъкнали пешеходни пътеки, а придвижването по улиците до учебното заведение е еднопосочно. Сега се притеснява, че поради новия паркинг трафикът ще се усили.

" Ако подстъпите за паркинга имат нещо общо с улиците, които ограждат учебното заведение, изрично това ще навреди на безвредната среда, нашите възпитаници още от 3-ти клас идват независимо на учебно заведение, което значи всекидневно 800 деца да пресичат по няколко пъти улиците към учебното заведение. А до учебно заведение не може да се стигне без да се пресече улица ", сподели Вера Захариева.

Архитектът на бъдещия паркинг изясни, че методът към момента е в развой на проучване на разнообразни разновидности.

Във възражението, изпратено от районната администрация на община " Средец " до Министерство на околната среда и водите, кметът Мария Ачкова е поискала по-широко разискване на плана и запознаване на обществеността с точните планове на вложителя.намерения на вложителя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР