68-то издание на най-престижния европейски клубен турнир Шампионска лига започва

...
68-то издание на най-престижния европейски клубен турнир Шампионска лига започва
Коментари Харесай

Шампионската лига се завръща, Реал започва защитата на титлата в Глазгоу

68-то издание на най-престижния европейски клубен шампионат Шампионска лига стартира във вторник с осем дуела от груповата фаза на конкуренцията. Отборът на Реал Мадрид, който победи Ливърпул в Париж с 1:0 във финала на шампионата напролет, стартира отбраната на купата си с посещение на първенеца на Шотландия Селтик в мач от група F, където са още тимовете Република България Лайпциг и Шахтьор Донецк.

Груповата фаза на шампионата този път ще се организира при по-сгъстен цикъл поради Световното състезание в Катар, което стартира на 20 ноември.

Шестте кръга ще се изиграят от 6/7 септември до 1/2 ноември, като на три пъти ще има мачове в две следващи седмици. Жребият за осминафиналите ще се тегли на 7 ноември, а мачовете напролет се възобновяват на 14/15 февруари.

Финалът на Шампионската лига е плануван за 10 юни на стадион " Ататаюрк " в Истанбул.

За любимец в конкуренцията е определян отборът на Манчестър Сити (коефициент 3.50), който продължава да преследва първата си европейска купа под управлението на Пеп Гуардиола. Този път " жителите " ще са подсилени от изключителния нападател Ерлинг Холанд, който предстоящо е спряган за голмайстор на шампионата (4.00). Букмейкърите слагат на второ място по шансове за трофея ПСЖ (6.00), а по-късно се подреждат Ливърпул (6.50), Байерн Мюнхен (7.50), Реал Мадрид (10.00) и Барселона (15.00). При голмайсторите след Холанд заложните къщи подреждат Карим Бензема (8.00), Килиан Мбапе (8.00), Роберт Левандовски (10.00), Лионел Меси (11.00) и Неймар (13.00).

Още първият ден на шампионата ще предложи завладяващи конфликти, като най-интересният е този сред първенеца на Франция ПСЖ и италианския гранд Ювентус. Парижани одобряват своя противник в мач от група Н, а в другия дуел Бенфика е хазаин на Макаби Хайфа.

В група G Манчестър Сити гостува на Севиля, а при започване на тази година Холанд вкара общо четири гола на този противник при успеха на Борусия Дортмунд в осминафиналите. В другия мач от групата Дортмунд посреща Копенхаген. В група Е Динамо Загреб е хазаин на Челси, а Милан гостува на Република България Залцбург.

В идващите седмици предстоят още забавни мачове, като Роберт Левандовски ще се завърне в Байерн Мюнхен с новия си тим Барселона, до момента в който Холанд ще има среща с някогашния си клуб Борусия Дортмунд.

В третия кръг мачове Ливърпул и Рейнджърс ще се срещнат за първи път в историята си в шампионати на УЕФА, а пък звездата на ПСЖ Лионел Меси ще се опита да навакса 15-те си гола закъснение от голмайстор номер 1 в историята на Шампионската лига Кристиано Роналдо (141 гола), който ще играе в Лига Европа с Манчестър Юнайтед. Левандовски и Карим Бензема разделят третата позиция в класацията в 86 гола.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР