67-годишна варненка с онкологично заболяване, с положителен тест за ковид

...
67-годишна варненка с онкологично заболяване, с положителен тест за ковид
Коментари Харесай

Възрастна варненка с рак и ковид получи пет отказа от Бърза помощ

67-годишна варненка с онкологично заболяване, с позитивен тест за коронавирус и на лекуване е получила пет отхвърли от Бърза помощ. Близките на Стефка Владева описват, че сами е трябвало да транспортират дамата до болница. 

Във вторник малко след 19 часа след консултация с лекуващия доктор околните й звънят на телефон 112 поради тежкото й здравословно положение. 

Не се хранеше, мъчно дишаше, не можеше да върви, беше дезориентирана, споделя внучката на Владева Стелияна Стефанова пред Нова тв. 

Първо се обаждат на 112, а оттова са пренасочени към Спешна помощ - Варна. 

Оттам споделили, че дамата би трябвало да лежи.

Следва второ позвъняване, защото положението на дамата се утежнява. " Жената на телефона не ме изслуша, а ми сподели, че никой няма да я одобри в болница ", споделя и дъщерята на пациентката. 

Докато дъщерята се грижи за болната, внучката отново звъни на 112, откъдето още веднъж я трансферират към Спешен център - Варна, откъдето й споделят, че това е напълно обикновено положение и няма от какво да се тормозят. Следва още едно позвъняване, при което на фамилията се изяснява, че варненската Бърза помощ няма по какъв начин да помогне, тъй като няма носачи.

Следва пето позвъняване на 112 без резултат. 

Близките съумяват сами да качат болната в персоналната си кола и да я  отведат в УМБАЛ " Св. Марина ", където я одобряват. Установява се, че дамата е с двойна бронхопневмония и в сериозно положение. Отново й се прави тест, рентген и фотография. 

След сигнала на Нова тв до Спешен център - Варна по случая е назначена инспекция.

Изслушахме записите от телефонните диалози и установихме пропуски, позволени от нашите медицински лица, разяснява шефът на Спешния център във Варна доктор Мая Рашева. 

Тя уточни, че не са извършени подробни изявленията с околните на пациентката, които да дадат повече информация за нейното положение. Проверката продължава, следват и административни наказания. 

В момента дамата е в болница, лекуува се и се усеща доста по-добре, заяви още нейтата внучка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР