65 патрулки, оборудвани с камери за нощно виждане, ни дебнат

...
65 патрулки, оборудвани с камери за нощно виждане, ни дебнат
Коментари Харесай

Нови капани дебнат провинили се шофьори по пътищата! Вече няма да има скрито-покрито

65 патрулки, оборудвани с камери за нощно виждане, ни дебнат по пътищата по мрачно, разгласи началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски по време на семинар на тематика " Високи пълномощия по сигурност на придвижването по пътищата – качествена обществена осведоменост ". По думите му колите са преоборудвани неотдавна и към този момент са на терен, където наблюдават за спазването на правила в тъмната част на денонощието, написа " Монитор ".

Както стана ясно при започване на годината, мобилните камери нямаха опция да снимат, когато на открито е мрачно. Това можеха само стационарните устройства.

Патрулките към този момент са разпределени из всички регионални дирекции в страната, сподели Рановски, представен от " Монитор ".

С цялостно съоръжение за тестване на дрогирани водачи са и всички коли на Пътна полиция, защото цифрата на използвалите опиати се увеличавала непрекъснато.

От началото на годината са хванати близо 2600 дрогирани водачи, като най-вече са на територията на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас - 379.

Там цифрата скача главно през лятото поради близостта на огромните приморски курорти и многото туристи. Очаквало се напълно скоро, при съществуването на задоволително средства, да бъдат закупени още проби за опиати.

С последната въведена смяна пък водачите, за които се откри, че са използвали дрога или алкохол, сами ще заплащат кръвното си проучване в болничното заведение. При негативен резултат таксата ще е за сметка на Пътна полиция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР