64-ядреният Kunpeng 920 работи на тактова честота 2,6GHzУилям Ксу, директор

...
64-ядреният Kunpeng 920 работи на тактова честота 2,6GHzУилям Ксу, директор
Коментари Харесай

Huawei обяви най-бързия ARM процесор за сървъри

64-ядреният Kunpeng 920 работи на тактова периодичност 2,6GHz

Уилям Ксу, шеф на борда на Huawei, демонстрира процесора Kunpeng 920 (снимка: Huawei)

Huawei разкри детайлности за нов процесор Kunpeng 920, планиран на основата на архитектура ARM. Според компанията, това е най-високопроизводителният ARM-базиран CPU.

Процесорът Kunpeng 920 е предопределен за потребление в сървъри, изчислителни центрове за обработка на огромни размери данни и разпределени складове на данни, прецизират от компанията.
още по тематиката
Разработен от инженери на Huawei и с лицензирана архитектура ARMv8, чипът ще се създава по 7-нанометров софтуерен развой. Процесорът съдържа 64 ядра на тактова периодичност 2,6GHz и 8-канален контролер наизуст от вид DDR4. Предвидени са още два врата 100G RoCE (RDMA over Converged Ethernet), интерфейси PCIe 4.0 и CCIX.

В теста SPECint новият процесор превъзхожда с 25% най-хубавия резултат в промишлеността. По отношение на енергийната успеваемост, чипът е с 30% по-добър, а при пропускателната дарба на подсистемата за паметта – с 46%. Междувременно, Huawei разгласи три сървъра TaiShan, основани на нови процесори.

Компанията акцентира също партньорството си с индустриални организации като Green Computing Consortium (GCC), Linaro и Open Edge and HPC Initiative (OEHI), както и с хай-тек колоси като Microsoft, Oracle и SAP за основаване на отворена екосистема от хардуерни и софтуерни решения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР