62-годишният италианец Стефано Емилио Гарини от град Новара убил преди

...
62-годишният италианец Стефано Емилио Гарини от град Новара убил преди
Коментари Харесай

Мъж наряза майка си на парчета и ги зарови, 2 г. получавал пенсията й

62-годишният италианец Стефано Емилио Гарини от град Новара умъртвил преди две години майка си и скрил тялото й, с цел да получава пенсията й на нейно място. Според карабинерите той нарязал натрупа на части, които заровил в парка до река Тичино, в Сан Мартино ди Трекате.

Властите арестуваха Гарини за убийството на родената през 1933 година Лилиана Аняни след дълго и объркано следствие под координацията на двама прокурори от Новара. Според в. " Ил фато куотидиано " те почнали следствието през октомври 2022 година, откакто били открити човешки кости в парка на Тичино. Сред двa от прешлените имало закрепена протеза, която била идеално непокътната макар миналото време. Върху нея се виждали добре фабричната марка и номера на серията, което разрешило на управляващите да узнаят самоличността на жертвата. Благодарение на тези данни карабинерите достигнали до болничното заведение „ Галеаци " в Милано, където била сложена протезата. След като били тествани описите на хората, на които били поставени този тип медицински материали, се схванало, че става въпрос за седем пациенти. До шестима от тях карабинерите достигнали елементарно. Седмият пациент – Лилиана Аняни, която живеела в Милано, обаче не била открита.

Следователите се свързали с домашния доктор на дамата и той изискал от сина й да я прегледа.Мъжът обаче дал отговор много уклончиво и споделил, че не може да провежда среща, тъй като майка му се намирала при братовчед в град Ровиго.От инспекцията на следователите обаче станало ясно,че въпросният братовчед е умрял още преди години. След това се схванало и че в дома на Лилиана живеела дъщерята на Гарини. Тя споделила на карабинерите,че баба й е умряла, само че не знаела детайлности към кончината и погребението й. Според татко й дамата умряла в болничното заведение и била кремирана, написа " 24 часа ".

След като били оценени костите, открити в гората, и били съпоставени с резултатите от анализите на Лилиана при последното й приемане в болница в Милано, станало ясно, че откритите остатъци от натрупа принадлежат точно на Аняни. В продължение на две години синът й, който по принцип работел в организация за парцели, получавал освен пенсията на майка си, а и обществените помощи на нейно име от общината на Милано.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР