600 творби на повече от 50 съвременни артисти и 4

...
600 творби на повече от 50 съвременни артисти и 4
Коментари Харесай

Канал „Изящни изкуства Север Изток“ представя 600 творби на съвременни творци

600 произведения на повече от 50 модерни актьори и 4 художествени галерии са показани в профилирания ютюб канал „ Изящни изкуства Север Изток “, чиято премиера ще се състои в Русе на 30 ноември, четвъртък, от 18:00 часа в Русенската Художествена изложба на ул. „ Борисова “ 39.

Проектът Канал „ Изящни изкуства Север Изток “ на съдружие „ Европейски пространства 21 “ разпространява творчеството на образните актьори от Североизточна България – градовете Разград, Русе, Силистра и Търговище. Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “ по „ Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации “ 2022.

В продължение на близо година екипът на режисьора Димитър Липовански пътува из Северна България за срещи с художници, скулптори и образни актьори. В процеса партнират галериите по места и разнообразни художествени сдружения. Така са основани артистични видеоимпресии - самостоятелни за съответните актьори, и особено за галериите в четирите града. Ютюб Канал „ Изящни изкуства Север Изток “ демонстрира на феновете и съхранява във времето образното модерно изкуство.

По време на премиерната прожекция в четвъртък в Русе ще бъдат показани 23 видеоимпресии по творчеството на образните актьори от Русе (по азбучен ред): Василка Монева, Виолета Радкова, Виргиния Пенчева, Владимир Цоневски, Володя Кенарев, Върбан Христов, Георги Пасев, Георги Радулов, Даниел Дянков, Делян Хубанов, Еслица Попова, Зюхтю Калит, Иван Иванов – Йоаний, Кънчо Кънев, Лъчезар Дочев, Николай Бузов, Николай Караджов, Николай Колев, Николай Русчуклиев, Нина Лишовска, Огнян Балканджиев, Стефан Кацаров, Таня Пасева.

Всяка от видеоимпресиите е с дълготрайност 3 минути. Съдържа визитка на създателя с къса информация за творчеството му, контакти за връзка и визуалност по предоставените творби. Информацията е на български и британски език. Отделно видео е основано и за Художествената изложба Русе с определени произведения от богатата й сбирка.

Можете разгледате видеоимпресиите на създателите от Разград, Търговище и Силистра тук.

Повече за плана можете да намерите и на Facebook страницата: Изящни изкуства Север Изток/ Fine Arts North East

Очакваме ви на 30 ноември, четвъртък, от 18 часа в залите на Художествена изложба Русе за среща с творчеството на 23 русенски образни актьори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР