600 лева за първородно дете ще дава община Радомир. От

...
600 лева за първородно дете ще дава община Радомир. От
Коментари Харесай

600 лв. за първо дете ще дават в община Радомир

600 лв. за първородно дете ще дава община Радомир. От финансовото подкрепяне ще могат да се възползват както фамилните двойки, по този начин и родители, които живеят на фамилни начала и осиновители. Помощта е еднократна и ще бъде отпускана за деца, родени или осиновени след началото на новата година.

Решението бе взето в самия завършек на 2021 година с приемането общинска стратегия за поощряване на раждаемостта и съпътстващата я разпоредба. Финансовият тласък е единствено началото, сподели кметът Пламен Алексиев.

 „ В наредбата са планувани всички способи за подпомагането – с непрекъснат, с сегашен адрес, с работещи родители, с обучение. Поощряваме първо роденото дете. В бъдеще могат да се вършат по тази разпоредба доста неща. Да стартираме с това, тъй като си заслужава да се влага в него – в деца, в родени деца, да поощрим млади фамилии ”, сподели Алексиев.

Право на подкрепяне ще имат поданици на общината които са с непрекъснат адрес в Радомирско повече от две години от рождената дата на детето или от акта на осиновяването му. Родители с сегашен адрес също ще имат право на помощта, в случай че най-малко единият от тях живее в общината най-малко три години от раждането на детето, или осиновяването му.

За да могат да аплайват, родителите би трябвало да имат приключено минимум приблизително обучение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР