60 спортисти от националния тим по лека атлетика на Украйна

...
60 спортисти от националния тим по лека атлетика на Украйна
Коментари Харесай

60 лекоатлети от националния отбор по лека атлетика на Украйна тренират в Стара Загора

60 спортисти от националния отбор по лека атлетика на Украйна упражняват в Стара Загора.

Лагерът, проведен от Европейската атлетика и Българска федерация лека атлетика с поддръжката на Община Стара Загора е под наслов „ За другарство и мир “.

„ Искам да поздравя украинските спортисти за това, че са проведени, изпълнителни и съблюдават реда, които има на стадион „ Берое “. Те употребяват също по този начин и покритата лекоатлетическа писта, подготвителната писка и полигонът за мятане. Съвместно с тях упражняват и нашите състезатели от Спортен клуб по лека атлетика „ Берое “, приветства спортистите зам.-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова. Тя посочи, че локалната администрация през последните години влага средства в спортната инфраструктура и напомни, че през 2013 година е актуализирана лекоатлетическата писта на стадион „ Берое “, а в следствие полигонът за мятане и покритата лекоатлетическа писта. „ Винаги сме се стремили това да стане един приключен състезателен комплекс, който да дава всички нужни условия както за подготовка на спортистите, по този начин и за осъществяване на състезенания “, добави още тя. И напомни, че градът е бил хазаин на европейски отборни шампионати по лека атлетика, Балканиади и Световно състезание за гхора с повреден слух.

„ Първо и най-важно ние сме удовлетворени, че можем да предложим на украинските спортисти и техните фамилии сигурност и успокоение по време на този спор, както и отлични спортни уреди, с цел да продължат кариерите си в тези мрачни и тежки времена. Условията, които предоставяме на украинските спортисти да подпомогнем подготовката им за интернационалните надпревари през лятото и те да доближат върхова спортна форма на европейското състезание в Мюнхен “, сподели президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

Благодарност за поддръжката изрече основният треньор по спринт в Украинската федерация по лека атлетика и отговорник на групата в лагера Кристина Рамасчук.

Удовлетворение от изискванията, които се дават на украинските лекоатлети изрече и шефът на Европейската федерация по лека атлетика Кристиан Милц.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР