60 от около 80-те общопрактикуващи лекари в Кюстендилския регион са

...
60 от около 80-те общопрактикуващи лекари в Кюстендилския регион са
Коментари Харесай

60 лични лекари в Кюстендилско участват във ваксинацията на местното население



60 от към 80-те общопрактикуващи лекари в Кюстендилския район са се присъединили във имунизационна акция, стана  ясно след съвещанието на регионалния спешен щаб.

От началото на акцията са сложени общо 25 414 дози ваксина против Covid-19 (с ваксини на „ Пфайзер “, „ Модерна “, „ АстраЗенека “ и „ Янсен “), от тях 10 460 лица са със приключен имунизационен цикъл, оповестиха от РЗИ.

Записаните за имунизация при общопрактикващите лекари към този момент са имунизирани, някои от тях са в описите от февруари, сподели доктор Румен Алексов, ръководител на съсловната организация в района и член на регионалния спешен щаб.

С цел увеличение на имунизационния обсег против COVID-19 и по отношение на писмо на Министерство на здравеопазването, са изпратени писма до кметовете на всички 9 общини на територията на област Кюстендил за създаване на ограничения за повишение на обсега на личния състав на образователни и обществени заведения, предприятия и региони с съсредоточени малцинствени групи.

" Изпратени са и писма до кметовете на всички общини на територията на област Кюстендил за обгръщане на искащите от туристическия отрасъл с желаната от тях ваксина. Проведени са срещи с посредниците от община Кюстендил и община Дупница за създаване на ограничения за повишение на обсега в региони с съсредоточени малцинствени групи “, сподели шефът на РЗИ в Кюстендил доктор Златко Величков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР