60-годишният Димитракис Пирилис, който бе обвинен, че е прегазил рома

...
60-годишният Димитракис Пирилис, който бе обвинен, че е прегазил рома
Коментари Харесай

Кипърецът, прегазил ром, от години живеел с циганка и се грижил за децата й

60-годишният Димитракис Пирилис, който бе упрекнат, че е прегазил рома Петър Гаджанов с товарния си джип живеел на фамилни начала с ромка и трите й деца от различен мъж. Това сподели пред "24 часа " кметицата на Болярино Стефка Милева.

"Пирилис е в Болярино повече от 10 година Не е фамилен, живее на фамилни начала с локална ромка, която е с три деца от различен мъж. В кравефермата работят няколко души от малцинството ", сподели тя.

Според нея кипърецът не е бил от кротките поданици. Изненадана е обаче, че преднамерено е блъснал и умъртвил човек. По думите й преди 3-4 година избухнал пожар в къщата на чужденеца в Болярино и тя станала необитаема. По тази причина Пирилис се пренесъл с ромката във фермата. Според прокуратурата няма данни убитият Гаджанов да е взел участие в палежа.

Кметицата на село Болярино отхвърли по БНР да знае за закани против Пирилис, само че позволи, че може и да има. Милиева посочи, че ромската махала в селото е от десетина къщи и не е имало напрежение на етническа основа. По думите след случая няма напрежение в селото. Жандармерията е тук, с цел да пази реда, съобщи тя.

Припомняме, че случаят стана към среднощ на 11 май. Трима мъже от село Болярино навлезли в парцела на Димитракис Пирилис и при опит да откраднат животни или люцерна били видяни от притежателя. Той ги подгонил с товарния си автомобил, като тримата побегнали в разнообразни направления. Настигайки единия от крадците, Спирилис го прегазил. 30-годишният умрял на място.

МВР-Пловдив заяви, че в село Болярино има засилено полицейско наличие. Три буса жандармеристи пазят фермата на кипъреца, защото локални роми заплашват, че ще я възпламенят. На 60-годишния предприемач е повдигнато обвиняване за съзнателно закононарушение. Повдигнати са обвинявания и на двамата роми, нахлули в парцела на фермера, имат присъди за обири. Прегазеният Петър Гаджанов е дълго престъпно досие - има 14 присъди за обири. Ако обвиняванията против Пирилис се потвърдят, го грозят от 10 до 20 години затвор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР