6-кратният европейски шампион Даниел Асенов се завърна днес от Олимпийските

...
6-кратният европейски шампион Даниел Асенов се завърна днес от Олимпийските
Коментари Харесай

Даниел Асенов: Бях добре подготвен, съдиите просто не ни оставиха избор

6-кратният европейски първенец Даниел Асенов се завърна през днешния ден от Олимпийските игри в Токио дружно със старши треньора Жоел Арате. Боксьорът ни зае девето място в крайното нареждане при 52-килограмовите, откакто отстъпи в здрава борба на испанеца Габриел Ескобар, настоящ европейски отличник, с 1:4 съдийски гласа.

Родният гений показа при идването си в София, че гледа оптимистично към идващите трудности, които ще се изпречат на пътя му.

„ Ще стартираме още веднъж подготвителния развой, чака ме международно състезание. Нормално е да съм обиден от случилото се. Имах потребност от отмора, в този момент започваме отначало. Бях добре квалифициран физически и душевен. Съдиите просто не ни оставиха избор от средата на втория рунд, откакто видях резултата от него. След това нямах друга опция с изключение на да се хвърля малко по-хаотично и да надделея физически. Може би трябваше да стартира по-хладнокръвно, само че имаше напрежение. В последна сметка това са Олимпийски игри, не е републиканско състезание. Всеки гледа в мен и би трябвало да се потвърдя. Опитах се да защитя достойнството на България, скърбя, че разочаровах доста хора. Загубата си е загуба. Както споделя Кубрат Пулев – „ Продължаваме напред “. Забравяме за предишното и продължаваме към нови триумфи. Вярвам, че ще настъпят”, сподели Асенов.

Той пожела на Стойка Кръстева, която в сряда ще боксира за място на финала в категория до 51 кг, да се завърне със злато от Токио.

„ Аз съм сигурен в нея, тя е доста работлива и се е потвърдила през годините освен като човек, само че и като състезател. Аз имам вяра, че тя може да стигне до финала и да завоюва златния орден. Силно се надявам”, сподели още Даниел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР