6 човека са арестувани при разследване на печатане на фалшиви

...
6 човека са арестувани при разследване на печатане на фалшиви
Коментари Харесай

6 човека са арестувани за печатане на фалшиви левове и евро

6 индивида са задържани при следствие на отпечатване на подправени левове, евро и персонални документи. Това стана ясно по време на брифинг на Специализираната прокуратура и ГДБОП.

„ Много конфиденциално и бързо се работи по случая. Работихме на територията на няколко регионални града. Специализираната прокуратура притегли 6 лица, 4 от които за присъединяване в Организирана незаконна и за вторични закононарушения, 2 единствено за вторични закононарушения. Предстои да бъдат привлечени и други лица “, заяви и.ф. ръководителят на СП Валентина Маджарова. 

Групата е изготвяла подправени документи, долари и евра. Изключително е потребна работата на „ Сикрет сървис “, това е съществена тяхна компетентност и по тази причина службата е основана да я има “, разяснява Маджарова. Качеството на печатаните банкноти е било доста положително, призна шефът на ГДБОП основен комисар Любомир Янев.

На брифинга бе оповестено още, че въпросната печатница за подправени банкноти се е намирала в Слънчев бряг и същата е била разрушена още веднъж през 2018 година, само че след отново почнала да действа. По думите на Валентина Маджарова, в нея има осъждани от миналата разрушена печатница, само че арестуваните тогава не получили от съда съотвените присъди и те се завърнали към незаконната си активност. Единият от арестуваните през 2018 година, да вземем за пример, получил условна присъда.

Издавали са неистинен персонални документи, шофьорски книжки, а подправените пари са към 410 хиляди евро и 360 хиляди $. Тази група я следим от към година. Със сигурност са станали по-предпазливи в дейностите си, съобщи на брифинга и шефът на ГДБОП основен комисар Любомир Янев.

Той добави, че подправените документи са били пласирани главно на територията на нашата страна, като те били изготвяни в работилници в Пловдив и Шумен, до момента в който подправените банкноти единствено в Бургас.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР