6,84% е избирателната активност за страната към 10 ч, съобщиха

...
6,84% е избирателната активност за страната към 10 ч, съобщиха
Коментари Харесай

6,84% е избирателната активност

6,84% е изборната интензивност за страната към 10 ч, оповестиха от ЦИК. Правото си на глас са упражнили над 400 000 души.

Най-активни са били в Кърджали - 19,91%. Най-малко пък са гласувалите във Варна - едвам 5,51%.

6 355 633 българи имат право да гласоподават на евровота през днешния ден съгласно данните за броя на гласоподавателите по изборни описи.

Междувременно в ЦИК постъпиха още 3 сигнала за проблем с машините за гласоподаване. Един от тях е за 22 и 25 секция в столичния регион “Подуяне ”. Там машините за двете секции се оказали разменени. Това обаче било установеби, откакто с устройствата към този момент били дали своят вот 7-8 гласоподаватели. ЦИК взе решение машинното гласоподаване в двете секции да бъде прекратено.

В 4-а секция в Своге пък машина е блокирала и спряла да издава разписки за гласоподаване, откакто гласоподавател дръпнал по-рязко бележката с вота си. Техници отстранили казуса, само че на протокола се оказало, че устройството е отчело 3 вместо 4 вота на гласоподаватели, които дали своят вот с него преди повредата. Затова ЦИК спря машинното гласоподаване и там.

Сигнали за проблем с устройствата има и от две секции в Хасково и в Долна баня. Те обаче още се ревизират и ще бъдат докладвани по-късно.

Общо в 7 секции в страната е спряно машинното гласоподаване заради проблеми.

27 тъжби и сигнали са постъпили все още в ЦИК. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР