6 033 лв. са събрани от продажбата на книги на проведения през

...
6 033 лв. са събрани от продажбата на книги на проведения през
Коментари Харесай

В Перник събраха над 6 000 лева от благотворителен базар

6 033 лв. са събрани от продажбата на книги на извършения през този месец благотворителен базар в Перник. Той бе проведен от фондация „ Богданова и Данаилова ” със съдействието на община Перник, а събраните средства са предопределени за лекуването на седем заболели деца. 

Към самодейността се е включил 1 ”а ” клас в Десето главно учебно заведение „ Алеко Константинов ” в Перник с класен началник Габриела Стефанова. Вместо букети за първия образователен ден, първокласниците са дали сумата от 270 лв. и по този начин общо набраните средства са в размер на 6 303 лева, оповестиха уредниците. 

Парите са разпределени поравно сред седем заболели деца. Сред подкрепените деца трябваше бъде и 17-годишната Цвета Страхилова, за чието лекуване тази година в града се организира огромна акция, само че тя е поискала предопределената за нея сума да бъде разпределена поравно сред останалите деца. 

Благотворителният базар на книгата се организира за втора поредна година. По самодейност на фондация „ Богданова и Данаилова ” средства за лекуването на заболели деца в Перник бяха събрани и през месец юни на проведения за интернационалния ден на детето благотворителен базар на играчки. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР