5G мрежата на А1 - - е най-бързата в България

...
5G мрежата на А1 - - е най-бързата в България
Коментари Харесай

A1 има най-бързата 5G мрежа в България според Ookla

5G мрежата на А1 - - е най-бързата в България за 2021 година*. Тя е достигнала най-голям Speed ScoreTM** съгласно международния водач при приложенията за тестване, събиране на данни и разбор на закрепените и мобилните мрежи - Ookla®. 5G ULTRA обгръща популацията навън в над 75 града и курорта и е записала медианна скорост на събаряне на информацията от 402,89 Mbps или над 250 Mbps по-бърза медианна скорост от останалите 5G мрежи в разбора.

" Истинският печеливш от премията на Ookla® са нашите клиенти, които се възползват от 5G мрежа с ненадминато за България покритие с най-високи скорости . Стратегията ни във връзка с 5G, за разлика от останалите оператори на пазара, e да се фокусираме върху внедряването на 5G ULTRA в честотен набор 3600 MHz. По този метод можем да предложим това, което най-вече интересува потребителите - покритие с гигабитови скорости. Смятаме, че това е верният метод да развиваме същинска 5G мрежа и резултатите от нашите вложения не закъсняват ", разяснява Тодор Ташев, старши шеф " Мрежа и услуги " в А1 България.

5G ULTRA e единствената, която е построена с 5G радиооборудване на европейски снабдител и работи на 5G честоти. По този метод 5G ULTRA мрежата обезпечава гигабитови скорост и и малко времезакъснение на връзката. Резултатите от на Ookla® демонстрират медианни скорости, само че в 5G ULTRA към този момент са регистрирани скорости на събаряне на информацията от над 1 550 Mbps.

А1 първа пусна 5G мобилни проекти в страната през април тази година, откакто завоюва търга на Комисията на контролиране на известията за честотна лента в диапазона 3500-3600MHz. Малко по-късно компанията показа и услугата за домакински интернет през 5G мрежа - Net Box Unlimited. Инвестицията на А1 в 5G ULTRA за предходната и тази година е на стойност от почти 46 млн. лв.. Планираната сума за идващите четири години във връзка с цялата мрежа на телекома възлиза на над 780 млн. лв..

® се базира на данни от Speedtest Intelligence® проби на консуматори, които са осъществени сред 1 януари и 30 юни 2021 година на територията на България посредством приложението на Speedtest®. В този интервал са направени общо 22 109 потребителски теста на 5G мрежите в страната, като 5G ULTRA е посочила най-голям Speed ScoreTM - 357,68, който е с над 200 точки по-добър от резултата на втората 5G мрежа в разбора. 5G ULTRA е водеща по повод както на скорост на събаряне на информация (download), по този начин и във връзка с качване (upload).

* Според Ookla®, въз основата на данни от Speedtest Intelligence® проби, извършени на територията на България в границите на първите 6 месеца на 2021г. за медианна 5G скорост на евакуиране (download) в мобилна мрежа. Търговските марки на Ookla се употребяват с позволение. Повече информация за тестванията и мобилната мрежа на А1: www.А1.bg.

** Speed ScoreTM включва премерване на скоростта на евакуиране (download) и качване (upload) на всеки снабдител, с цел да оцени достигнатите скорости в мрежата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР