590 лева са необходими месечно на лице от четиричленно домакинство.

...
590 лева са необходими месечно на лице от четиричленно домакинство.
Коментари Харесай

Изчислиха колко пари са нужни на едно четиричленно семейство

590 лв. са нужни месечно на разположение от четиричленно домакинство. Това сочат последните данни на Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ, разгласи президентът на синдиката Пламен Димитров. " От началото на годината издръжката на живота добави нови 36 лв. на член от четиричленно домакинство. Общият размер, необходим за издръжката на четиричленно домакинство по българския стандарт, е 2 361 лв. и малко от горната страна “.

Издръжката на живота на четиричленно домакинство в София е доста по-висока и е малко над 3 хиляди лв.. 75 % от популацията в страната живее с приходи, по-ниски от нужните за издръжката на живота. По данни на Институтът за обществени и синдикални проучвания към КНСБ над 30 % от семействата в България са с общ приход на разположение до 321 лв. на месец.

Това са близо 2,2 милиона души. Изчисленията на синдикалните специалисти в редица области на страната като Благоевград, Видин и Кюстендил демонстрират, че междинните заплати са едвам към 50 на 100 от нужния размер на издръжката на живота. Омбудсманът Мая Манолова ще регистрира резултатите след влезлите в действие законодателни промени от началото на тази година, които би трябвало да подсигуряват изплащането на работните заплати при банкрут на работодателя и какъв брой са парите, изплатени от Фонда за гарантиране на вземанията на служащите и чиновниците. Общественият бранител ще показа и данни за жалбите против администрацията, за нарушени потребителски и обществени права, както и правото на опазване на здравето и обучение.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР