58-годишна българка загина при катастрофа край унгарския град Кечкемет.Инцидентът стана

...
58-годишна българка загина при катастрофа край унгарския град Кечкемет.Инцидентът стана
Коментари Харесай

Загиналата българка в Унгария събирала пари за операция на сина си

58-годишна българка почина при злополука край унгарския град Кечкемет.

Инцидентът стана през почивните дни. Жената е пътувала с още 8 души за Франция като сезонни служащи. Трима души към момента са в Унгария, като са в тежко положение.

„ Последната информация е, че тримата, настанени в болничното заведение в Будапеща, се усъвършенстват. Минаха сериозните часове и се надяваме да пристигна добра вест за тях “, добави Ахмед Али, кметът на село Съединение.

Починалата Айше Исуф Хюсеин е желала да събере пари за интервенция на сина си. Преди 15 години са му създали трансплантация на бъбрек, само че организмът му е почнал да изхвърля органа.

" До последно работеше в Слънчев бряг. Тръгна за Франция, с цел да припечели малко повече пари за сина си. Имаше акция за набиране на средства - 50 хиляди лв., а интервенцията трябваше да е есента ", уточни кметът пред кореспондент на bTV.

Било е планувано майката да стане донор на сина си, само че след гибелта ѝ трансплантацията не може да бъде осъществена.

" Ще стартират отначало да търсят донор. Продължителна ще е работата. На момчето ще му помогнем ", добави Ахмед Али.

„ Ние бяхме три микробуса, които пътувахме един след различен. Имаше сред 10 коли сред нас. Унгарските медии споделят, че се е откачило колело. Много бързо са съдействали органите на Унгария и всички са откарани в болница “, изясни пред bTV Елмаз Осман, водач.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР