57-годишният бургазлия, който спаси удавника в бургаския залив, да бъде

...
57-годишният бургазлия, който спаси удавника в бургаския залив, да бъде
Коментари Харесай

Връчват почетна значка на бургазлия, спасил човек от удавяне

57-годишният бургазлия, който избави удавника в бургаския залив, да бъде почетен с почетна значка на Община Бургас. За това упорства в докладна бележка общинският консултант Георги Дракалиев.
Драматичната обстановка се разиграва на 24 юни към 19 часа . Строителен служащ от град Омуртаг изгубва схващане във водата и изпада в безпомощно положение .
Динко Анастасов става очевидец на случая и реагира стремително . Една от аргументите за бързата му реакция е, че той е пожарникар с 30 годишен стаж и в този момент работи в противопожарната работа на летище Бургас. Той употребява уменията си и прави изкуствено дишане и сърдечен масаж на индивида, който е бил в доста тежко положение след изваждането му от водата и даже не е давал признаци на живот. По-късно е настанен в поделение по реанимация и едвам на идващия ден идва в схващане.
„ И в този случай, бързата и навременна интервенция на инцидентен жител, за благополучие довежда до спасяването на човешки живот, което несъмнено заслужава възторженостти и подучване. Съгласно Наредбата за символиката и оценките на Община Бургас, в сходни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като такива действия би трябвало да служат за образец на всички, смятам, че е належащо показалият се наш съгражданин да бъде отличен от Общински съвет-Бургас “, се споделя в докладната на Георги Дракалиев.
Тя ще бъде прегледана и гласувана, на идващото съвещание на Общински съвет – Бургас, което ще се организира в края на месец юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР