57-годишен французин е признал за изнасилване и сексуално насилие над

...
57-годишен французин е признал за изнасилване и сексуално насилие над
Коментари Харесай

57-годишен французин признава изнасилвания на над 40 жени във Франция и Белгия

57-годишен французин е признал за обезчестяване и полово принуждение над 40 дами във Франция и Белгия от 80-те години на предишния век, оповестява БиБиСи.

Французинът е задържан, откакто полицията свързва колата му с обезчестяване на млада жена предходната седмица в Белгия. Неговото ДНК съответствува и с проби, открити след 19 други набези.

Случаят шокира северния град Понт-сюр-Самбре, а кметът на гада разказва задържания, като " харесван " човек. Нападателят е женен и е татко на три деца, работи като пазач и преди този момент е бил началник на локалния футболен клуб, оповестяват френски медии, като го разпознават с името Дино Скала.

Арестуваният, наименуван " изнасилвачът от Самбре " - на локалната река, се счита за един от най-големите серийни изнасилвачи в страната за последните десетилетия.

Той нормално нападал дамите в тил рано заран, носел ръкавици и покривал лицето си, разяснява прокурорът Жан-Филип Вичентини. Нападателят разказал на полицията, че " е работил по гледище и че не е могъл да управлява ", добавя прокурорът.

Разследването на нападенията стига до 1988 година и стартира през 1996 година Една от жертвите е била на 13 години, а други са били на 17 години, оповестява полицейски източник пред Агенция Франс Прес. По време на следствието полицията събира ДНК проби от близо 100 души.

Видеокамери в Белгия са снимали транспортното средство на обвинения, откакто млада жена е изнасилена в граничния град Еркелин на 5 февруари. В понеделник френската полиция го арестува в Понт-сюр-Самбре.

" Ние сме изцяло шокирани. Това не се вписва в личността му. Беше обичан и подготвен да помогне ", разяснява кметът Мишел Детрет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР