55% от от 5 до 12 клас в и Нова

...
55% от от 5 до 12 клас в и Нова
Коментари Харесай

Над 50% от учениците от 5 до 12 клас в Сливен и Нова Загора се върнаха в класните стаи

55% от от 5 до 12 клас в и Нова Загора се в класните стаи. Това разгласи началникът на Регионалното ръководство на образованието Кристиана Станкова. Изследваните възпитаници в двете общини са 5829 от общо 10 561.

В общините Котел и Твърдица от 5 до 12 клас не подлежат на проби, тъй като там заболеваемостта е под 250 души на 100 хиляди население.
свързани новини1216преди 11 часа
Сред тестваните деца няма положителни на COVID-19, разгласи Станкова и добави, че имат налични количества проби.

" Миналата седмица получихме 7 200 теста, само че ние тук при нас имахме в наличност също 12 хиляди, тъй че процесът за тестването е гарантиран на децата. Няма място за терзание, че ще останат без проби ", сподели тя пред БНР.

Директорът на Средно учебно заведение “Пейо Яворов “ Даниела Павлова показа, че след днешните проби чака повече родители да изберат присъственото образование.

" Шестдесет % от са в учебно заведение. Очаквам от на следващия ден да бъде доста по-висок процентът, защото терзанието в родителите беше какви ще са тестванията ", съобщи директорката.

Родители-доброволци оповестиха, че децата са приели обикновено тестването. За всички класове от 1- до 12 тестването ще е един път седмично, а за преподавателите – два пъти.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР